Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Fortifikationsverket anställer ny regionchef till Karlskrona

Fortifikationsverket, myndigheten som förvaltar försvarsfastigheter, har rekryterat Anders Kumlin från Karlskrona kommun där han jobbat som fastighetschef och lokalstrateg.

Anders är i grunden civilekonom med inriktning redovisning och revision. Tidigare tjänster har varit ekonomichef inom Svenska Shellkoncernen och Faurecia Exhaust Systems AB. På ett privat fastighetsbolag i Karlskrona övergick ekonomiarbetet mer mot fastighetsförvaltning och 2009 tillträdde Anders som fastighetschef vid Karlskrona kommun.

– Jag tror att jag kommer att ha stor nytta av mina år som fastighetschef inom kommunen, men även åren som fastighetschef i ett privat fastighetsbolag kommer att vara värdefullt för mig i mitt nya spännande jobb som regionchef för Region Sydöst. Att ha jobbat i det privata näringslivet i drygt 20 år präglar mitt sätt att se på kundservice och att hela tiden ha kundens nytta i fokus. Min långa erfarenhet av ekonomi kommer också vara värdefullt då ekonomi är den röda tråden i all verksamhet som sker både i det privata, kommunala och statliga näringslivet. Min nyfikenhet och vetgirighet gör att jag lätt tar till mig nya kunskaper och därmed snabbt sätter mig in i nya arbetsuppgifter och jag ser med stor glädje fram emot att få vara med och bidra med mina kunskaper på Fortifikationsverkets spännande resa in i framtiden, säger Anders.

Fortifikationsverket förvaltar ett av landets största fastighetsbestånd med en investeringsvolym på ca 1 miljard per år och en total area på dryga 3 miljoner kvm. I beståndet ingår kontors- och utbildningslokaler, flygplatser, hamnar och förråd samt övnings- och skjutfält. Därtill är en del av beståndet hemliga försvarsanläggningar. Verket bidrar med sitt bestånd till landets försvarsförmåga. Anders blir ansvarig för region Sydöst.

– Vi är glada över att ha rekryterat Anders, som med sin långa erfarenhet från förvaltning av offentliga fastigheter och trygga ledarskap verkligen kommer att bidra till att stärka verksamheten i region sydöst. Med sin gedigna ekonomikompetens kommer han även att vara en tillgång för hela förvaltningsavdelningen, säger Lars Nylund, chef förvaltningsavdelningen.

Kontaktuppgifter:
Anders Kumlin: 0733-615776
Lars Nylund: 010-44 44 574