Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Fortifikationsverket bygger utbildningshall i Halmstad

Det är nu klart att Fortifikationsverket kan gå vidare med den planerade etableringen av en utbildningshall för luftvärnssystemet Patriot. Det meddelade regeringen på en pressträff tisdagen den 24 maj.

Hallen omfattar hela 20 000 kvm i en huskropp och placeras vid Galgberget, mellan regementsområdet och flottiljområdet på Halmstads garnison.

 

Skiss över utbildningshallen.

Skiss: Fortifikationsverket/sandellsandberg – Part of Afry.

Bygget består av bland annat av utbildningshallar, materielunderhållshall, specialsalar för teori och simulatorutbildning, lektionssalar, samlingssal, kontor, omklädningsrum, teknikutrymmen, dagvattenhantering, rangerytor, vägar samt staket med grindar. I projektet  tar vi hänsyn till miljö och hållbarhet, till exempel genom att uppföra byggnaden i tillämpbara delar med Miljöbyggnad Silver.

Investeringen uppgår till max 1,3 miljarder kronor och beräknas vara klar under andra kvartalet 2025.

– Utbildningshallen är ytterligare ett exempel på en nybyggnation vi genomför för att möta Försvarsmaktens tillväxtbehov. Förberedelser har pågått under en längre tid och nu ökar vi tempot med att genomföra upphandlingar för att kunna sätta spaden i jorden andra kvartalet 2023, säger Fortifikationsverkets generaldirektör Maria Bredberg Pettersson.

Regeringens pressträff 24 maj