Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Fortifikationsverket förvärvar för Polismyndigheten

Regeringen har beslutat att Fortifikationsverket kan gå vidare med det planerade förvärvet av fastigheterna Solna Ulriksdal 2:1 och Sollentuna Helenelund 7:1 i Sörentorp utanför Stockholm.

Förvärvet görs för Polismyndighetens räkning. De är redan i dag hyresgäster i fastigheten och kommer att fortsätta vara det. Fastigheten omfattar cirka 87 hektar, har en lokalyta på cirka 48 000 kvadratmeter och köpeskillingen är 1,8 miljarder kronor. Säljaren är Trenum Sörentorp AB. Tillträde sker omgående och planer på framtida utveckling av området görs i samverkan med Polismyndigheten.

– Vi äger, förvaltar och utvecklar en stor del av totalförsvarets fastigheter och förvärvet är ett naturligt steg i tillväxten och vår uppgift att bidra till ökad totalförsvarsförmåga. Med den här fastigheten i statlig ägo kan vi skapa rätt förutsättningar för Polismyndigheten att bedriva och utveckla sin verksamhet, säger Fortifikationsverkets generaldirektör Maria Bredberg Pettersson.

Läs mer om förvärvet
Regeringen beslutar om miljardinvestering för att stärka polisens verksamhet – Regeringen.se

Balders intressebolag Trenum säljer fastigheter i Sörentorp till Fortifikationsverket | Balder