Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Fortifikationsverket förvärvar Rosenholms udde

Den 15 december fick vi tillträde till Rosenholms udde. Förvärvet bidrar till totalförsvarsförmågan och ger förutsättningar för Försvarsmaktens tillväxt i Karlskrona. Marinbasen med marinens landbaserade och sjörörliga logistik ska på uppdrag av riksdag och regering växa. Rosenholms udde blir ett välbehövligt tillskott.

Militär lämnar över en nyckelknippa till en kvinna i rock. En annan kvinna står mittemellan och ler.

Marinbaschefen Håkan Nilsson, kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero och Maria Olsson, förvaltare Fortifikationsverket. Foto: Carolina Lorentzson Nilsson/Försvarsmakten.

 

– Det är en riktigt bra dag för Fortifikationsverket. Det är ett bra läge och ger förutsättningar för Försvarsmaktens växande verksamhet. Rosenholms udde är precis en sådan detalj som vi behöver, berättar Maria Olsson, förvaltare Fortifikationsverket.

– Försvarsmakten är i ett expansivt skede. Inom ett par år kommer vi att vara 500 fler, vi behöver mer ytor till uppställningsplatser, för utbildningar och fler kajmeter. Jag är oerhört tacksam att den här affären äntligen har gått i lås, säger Marinbaschefen Håkan Nilsson, kommendör.

Tillsammans inventerar Fortifikationsverket och Försvarsmakten nu området och planerar för dess framtid. Utifrån verksamhetens behov och krav ska området sakta men säkert göras om och anpassas för ny militär verksamhet.

Kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero var mycket nöjd med uddens framtida användningsområde och uttryckte att den kommer generera mycket tillbaka till Karlskrona. En win-win för alla parter.