Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Fortifikationsverket köper Grytans läger

Östersunds kommun har i dag tagit beslut att sälja fastigheten Grytan 4:66 (Grytans läger) till Fortifikationsverket. Fastigheten är cirka 40 hektar och ligger i anslutning till Grytans skjutfält som redan ägs av Fortifikationsverket. Lägret består av ett 30-tal byggnader, parkering, mindre partier skogsmark samt öppen ängsmark och en skjutbana för finkaliber.

– Genom att förvärva Grytans läger har vi tagit ett viktigt steg på vägen i arbetet att förverkliga Försvarsbeslut 20. Som fastighetsägare och förvaltare av försvarets fastigheter kan vi nu tillsammans med Försvarsmakten fortsätta att planera för områdets utveckling och successivt skapa rätt förutsättningar för utbildningsverksamheten i Östersund, säger Håkan Tano, regionchef på Fortifikationsverket.

– Det är bra fastigheter för våra behov. Grytans läger utgör en bra bas för den långsiktiga lösningen vad gäller utbildning av en eller flera lokalförsvarsskyttebataljoner, hemvärnsförband och frivilligverksamhet i regionen, säger Johan Svensson, produktionschef vid Försvarsmakten.

Fortifikationsverket köper fastigheten för 14,5 miljoner kronor och får tillträde den 1 september 2021.

Översiktsbild med röda byggnader som är placerade på åkermark intill skog och hav.

Grytans läger. Foto: Östersunds kommun.