Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Fortifikationsverket på Rikskonferens 2020

Rikskonferensen i Sälen samlar varje år cirka 350 deltagare och 50-60 talare under tre dagar för kunskapsspridning, samtal och debatt. I fokus står världens säkerhet, Sveriges försvar, människors trygghet och samhällets krisberedskap.

Försvaret står inför stark tillväxt och den infrastruktur som Fortifikationsverket står för är en viktig pusselbit i helheten. Ändamålsenliga lokaler, mark och krigsdugliga fastigheter är exempel på vårt bidrag till Sveriges försvarsförmåga.

Inom ramen för rikskonferensens programpunkt ”Leverans av tillväxt” resonerade generaldirektörerna för Försvarsmakten, Totalförsvarets rekryteringsmyndighet och Fortifikationsverket kring utmaningar, förutsättningar och möjligheter med den väntade tillväxttakten i samband med kommande Försvarsbeslut 2020.

– Beslut i tid, gemensam planering och möjlighet att utveckla vår fortifikatoriska kompetens är grundläggande förutsättningar för vår leverans. Det är klart att det finns en massa utmaningar, men vi kavlar upp ärmarna och tar det här uppdraget på stort allvar. Det förpliktigar, vi känner ansvar för uppgiften och ser fram emot att bidra. Vi är beredda, sa Fortifikationsverkets generaldirektör Maria Bredberg Pettersson.

– Tillväxten är ett lagarbete. Att Totalförsvarets rekryteringsmyndighet kan genomföra tillräckligt många prövningar och att Fortifikationsverket kan bygga och underhålla infrastruktur är helt nödvändiga komponenter för att bygga militär förmåga, betonade Försvarsmaktens generaldirektör Peter Sandwall.

Se hela programpunkten (start 1:01:52)

Folk och Försvars Rikskonferens 2020

Christina Malm, generaldirektör Totalförsvarets rekryteringsmyndighet, Peter Sandwall, generaldirektör Försvarsmakten och Maria Bredberg Pettersson, generaldirektör Fortifikationsverket om leverans av tillväxt på Folk och Försvars Rikskonferens 2020.