Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Fortifikationsverket utökar fastighetsbeståndet i Stockholm

Fortifikationsverket förvärvar kontorsfastigheten Färöarna 1 i Kista norr om Stockholm. Förvärvet görs för att möta FOI, Totalförsvarets forskningsinstituts tillväxtbehov.

Fastigheten har en areal om 8 000 kvadratmeter, ägs av Stockholms stad och upplåts med tomträtt. Den är bebyggd med en byggnad som omfattar cirka 21 000 kvadratmeter kontorslokaler. Byggnaden och tomträtten ägs idag av M2 Gruppen.

FOI sitter redan i dag i en angränsande fastighet i Kista och den nya fastigheten möjliggör en utökning av verksamheten. Renovering och anpassning sker innan FOI kan flytta in i byggnaden och planering för det pågår.

– Dialogen om ett statligt förvärv av fastigheten har pågått en längre tid och det är glädjande att det nu är klart. Det växande totalförsvaret behöver ändamålsenliga lokaler och det här är ytterligare ett gott exempel på hur vi löser det, säger Maria Bredberg Pettersson, generaldirektör Fortifikationsverket.

Tillträde sker den 30 juni och köpeskilling är 315 miljoner kronor. Affären har godkänts av regeringen.

Läs mer om satsningar på fastigheter för försvarsändamål i regeringens pressmeddelande.

Kontorsfastighet