Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Förtjänstmedalj i silver till Monika Salomon

Fortifikationsverkets förvaltare Monika Salomon har tilldelats Amfibieregementets förtjänstmedalj i silver för sitt arbete inom Haninge garnison Berga. Som förvaltare arbetar hon som nära samarbetspartner till Försvarsmakten på garnisonen och är spindeln i nätet både när det gäller vidmakthållande, utveckling och garnisonsplanering inom fastighetsbeståndet.

Kvinna visar upp sin medalj.

Monika Salomon. Foto: Victor Persson/Försvarsmakten.

 

– Det här är en fin bekräftelse på det arbete som vi inom Fortifikationsverket bedriver här på Haninge garnison. Självklart handlar det om hur alla i vår driftorganisation, våra projektledare och ingenjörer samarbetar med Försvarsmakten, kommenterar Monika.

Varför tror du själv att du fick medaljen?

– Under de dryga två och ett halvt år som jag har arbetat som förvaltare inom Fortifikationsverket har mitt fokus legat på relationsbyggande, att vara närvarande, tillgänglig och lyhörd för verksamhetens behov. Tillsammans hittar vi lösningar i en stark tillväxtperiod. Och det är en stor ära att få denna utmärkelse från vår samarbetspartner på plats.

Medaljer och utmärkelser

Strax före jul samlades all personal på Haninge garnison. Träffen genomfördes med en rad olika försiktighetsåtgärder med tanke på de senaste restriktionerna kring smittspridningen av covid-19. Här sammanfattade regementschef på Amfibieregementet, överste Patrik Gardesten, året som gått och skapade en gemensam lägesbild kring framgångar och utmaningar. En rad medaljer och utmärkelser delades ut och goda prestationer uppmärksammades.

Så här sa regementschefen bland annat när medaljen delades ut till Monika Salomon:

– Du bidrar till en mycket god och konstruktiv dialog med oss på garnisonen. På det sätt som just du är och genom ditt engagemang, lyhördhet och vilja att stödja oss här på garnisonen bidrar du till den fina arbetsplats vi har här på Berga.

– Stort grattis till en välförtjänt medalj!

En militär fäster en medalj på en kvinnas kavaj.j

Regementschef Amfibieregementet, överste Patrik Gardesten, överlämnar medaljen till förvaltare Monika Salomon. Foto: Victor Persson/Försvarsmakten.