Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

FRA och Fortifikationsverket utvecklar FRA:s anläggning på Lovön

Nu utvecklar vi FRA:s anläggning på Lovön. Flera av byggnaderna är från 1940-talet då FRA flyttade till Lovön och det är hög tid för modernisering och tillgänglighetsanpassning.

Exempel på utvecklingen är uppförande av nya kontorsbyggnader. Området som är skyddsobjekt runt FRA utökas och staket sätts upp runt hela anläggningen.

Förändringarna kommer att ske under de närmaste åren och på den här sidan informerar vi löpande om områdets utveckling.

Vid frågor kontakta:

Johanna Holst
Pressekreterare Fortifikationsverket
E-post: johanna.holst@fortifikationsverket.se
Telefon: 010-44 44 262, 076-12 63 782

Fredrik Wallin
Talesperson FRA
E-post: fredrik.wallin@fra.se
Telefon: 08-471 45 48, 08-471 46 00

Information om Trafikverkets utredning om väg 825.

Aktuellt hösten 2022

Förberedelse inför staketdragning runt skyddsobjektet

Som en del i utvecklingen förbereder Fortifikationsverket för kommande staket runt totalförsvarsanläggningen. Träd kommer att avverkas och sly röjas längs det planerade staketet på en sträcka mellan Rörby gård och golfbanan. Inledningsvis sätts ett byggstängsel upp för att skärma av området där trädfällning sker.

Trädfällning startar måndagen den 26 september 2022 och pågår sedan i 2-3 veckor. Tidplanen kan justeras under arbetets gång. Fornstigen kan användas som vanligt under perioden och tillgång till Erskines ”Lådan” påverkas inte. Åtgärderna är godkända av länsstyrelsen och Fortifikationsverket avverkar endast det som krävs för kommande staketdragning.

Vi ber om ursäkt för de störningar som kan uppstå under arbetets gång.