Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

FRA och Fortifikationsverket utvecklar FRA:s anläggning på Lovön

FRA och Fortifikationsverket utvecklar FRA:s anläggning på Lovön

Nu utvecklar vi FRA:s anläggning på Lovön. Flera av byggnaderna är från 1940-talet då FRA flyttade till Lovön och det är hög tid för modernisering och tillgänglighetsanpassning.

Exempel på moderniseringen är uppförande av nya kontorsbyggnader. Området som är skyddsobjekt runt FRA ska utökas och redan nu har området på östra sidan utvidgats. I ett första steg kommer skyltar att sättas upp för att informera om det, och senare kommer staket att sättas upp runt det utvidgade området.

Förändringarna kommer att ske under de närmaste två till tre åren och på den här sidan informerar vi löpande om områdets utveckling.

Vid frågor kontakta:

Johanna Holst
Pressekreterare Fortifikationsverket
E-post: johanna.holst@fortifikationsverket.se
Telefon: 010-44 44 262, 076-12 63 782

Fredrik Wallin
Talesperson FRA
E-post: fredrik.wallin@fra.se
Telefon: 08-471 45 48, 08-471 46 00

Kontorshus

Utvecklingen innebär bland annat att ett nytt kontorshus byggs på FRA:s område. 
Skiss: Fortifikationsverket

Aktuellt från bygget:

Vi borrar för att dra rör under Rörbyvägen. I samband med det arbetet hackar vi också sten och tar bort träd och sly i området vid sidan av vägen, upp mot golfbanan.
Sprängningsarbeten och stenkross på byggarbetsplatsen är nu slutförda. Enstaka sprängningar kan förekomma längre fram, men det omfattande sprängningsarbetet är klart.

Brand i sprängmatta i samband med sprängning för ny kontorsbyggnad

På tisdagskvällen den 10 juli fattade en sprängmatta eld i samband med en kontrollerad sprängning under arbetet med en ny kontorsbyggnad på FRA:s anläggning på Lovön. Svart rök från den brinnande gummimattan syntes på långt avstånd, vilket gjorde att händelsen uppmärksammats i media. Branden släcktes av brandkåren och förutom sprängmattorna uppkom inga skador.