Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

FRA och Fortifikationsverket utvecklar FRA:s anläggning på Lovön

FRA och Fortifikationsverket utvecklar FRA:s anläggning på Lovön

Nu utvecklar vi FRA:s anläggning på Lovön. Flera av byggnaderna är från 1940-talet då FRA flyttade till Lovön och det är hög tid för modernisering och tillgänglighetsanpassning.

Exempel på moderniseringen är uppförande av nya kontorsbyggnader. Området som är skyddsobjekt runt FRA ska utökas och redan nu har området på östra sidan utvidgats. I ett första steg kommer skyltar att sättas upp för att informera om det, och senare kommer staket att sättas upp runt det utvidgade området.

Förändringarna kommer att ske under de närmaste två till tre åren och på den här sidan informerar vi löpande om områdets utveckling.

Vid frågor kontakta:

Johanna Holst
Pressekreterare Fortifikationsverket
E-post: johanna.holst@fortifikationsverket.se
Telefon: 010-44 44 262, 076-12 63 782

Fredrik Wallin
Tf Kommunikationschef FRA
E-post: fredrik.wallin@fra.se
Telefon: 08-471 45 48, 08-471 46 00

Kontorshus

Utvecklingen innebär bland annat att ett nytt kontorshus byggs på FRA:s område. 
Skiss: Fortifikationsverket

 

Aktuellt från bygget

Nu flyttar Fortifikationsverket en av infartsvägarna till området. Det påverkar de som har fastigheter (Berghamn och Fredriksdal) längs med vägen som ansluter till infarten. Den nya infartsvägen öppnar den 4 september och den gamla stänger den 9 september 2019. Kartan nedan visar förändringen.

 

Kontorshuset växer fram. Bilden nedan är från juni 2019. Installationsarbeten kommer att pågå under hela sommaren, men undantag för vecka 30.  I början av 2021 beräknas huset vara klart.