Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

FRA och Fortifikationsverket utvecklar FRA:s anläggning på Lovön

Nu utvecklar vi FRA:s anläggning på Lovön. Flera av byggnaderna är från 1940-talet då FRA flyttade till Lovön och det är hög tid för modernisering och tillgänglighetsanpassning.

Exempel på utvecklingen är uppförande av nya kontorsbyggnader. Området som är skyddsobjekt runt FRA utökas och staket sätts upp runt hela anläggningen.

Förändringarna kommer att ske under de närmaste åren och på den här sidan informerar vi löpande om områdets utveckling.

Vid frågor kontakta:

Johanna Holst
Pressekreterare Fortifikationsverket
E-post: johanna.holst@fortifikationsverket.se
Telefon: 010-44 44 262, 076-12 63 782

Fredrik Wallin
Talesperson FRA
E-post: fredrik.wallin@fra.se
Telefon: 08-471 45 48, 08-471 46 00

Information om Trafikverkets utredning om väg 825.

Aktuellt våren 2023

Temporära modulbyggnader etableras

Som en del i utvecklingen av Försvarets radioanstalts anläggning på Lovön har två nya arbeten påbörjats. Båda gäller temporära lösningar som krävs för att planerade renoveringar och nybyggnationer ska kunna genomföras på området. Längs Rörbyvägen, mitt emot det grå modulhuset, etableras byggbodar. I samband med etableringen avverkas träd och sly på platsen och vi anlägger även en bilparkering. Området blir en del av skyddsobjektet och omges av stängsel. På andra sidan anläggningen, ned mot vattnet och i närheten av Fortifikationsverkets befintliga platskontor, etablerar vi nya kontorsmoduler. Även de blir en del av skyddsobjektet och omges av stängsel. Under våren genomför vi även arkeologiska arbeten i området som gränsar till Hogsta. Projekten innebär utökad byggtrafik under våren 2023, vi ber om ursäkt för de eventuella störningar som våra arbeten skapar.