Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Hållbar utveckling i fokus på internationell konferens

Nu pågår den internationella konferensen European Conference of Defence and the Environment (ECDE) på Försvarshögskolan i Stockholm. Den riktar sig framförallt till expertis, beslutsfattare, försvarspersonal, forskare och andra nyckelpersoner inom området miljö och hållbarhet.

Cirka 30 föreläsare och 150 deltagare är under tre dagar samlade i Stockholm för att utbyta erfarenheter för att så långt som möjligt minimera negativ miljöpåverkan för att främja en hållbar utveckling och skapa förutsättningar för fredliga, rättvisa och inkluderande samhällen. Konferensen belyser bland annat hur försvarsverksamhet på olika sätt påverkar miljön och klimatet, till exempel genom militära övningar och operationer samt hantering av miljöfarliga material och ämnen.

Konferensen är den fjärde i ordningen och arrangeras i år av de svenska försvarsmyndigheterna Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV), Försvarets radioanstalt (FRA), Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), Fortifikationsverket och Försvarshögskolan.