Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Invigning av konstverk på Militärhögskolan Karlberg

Den 10 november invigdes konstverket Triangular Forms in Landscape av konstnären Anders Sletvold Moe på Karlberg. Konstverket är placerat vid det nya boendet för kadetter som kallas Dianeberg och är ett projekt mellan Fortifikationsverket, Statens konstråd och Försvarsmakten.

Konstverk i betong. Sittbänk i betong med starka linjer framför vitt trevångshus.

Triangular Forms in Landscape av konstnären Anders Sletvold Moe. Foto: Marianne Jonsson, Statens konstråd.

 

– Konstverket Triangular Forms in Landscape följer linjer från arkitekturen och landskapet på ett sätt som visar att det hör samman med Dianeberg. De olika materialen i konstverket binds samman till ett stramt formspråk och färgskala som skapar en subtil och kontemplativ plats, säger konstnären Anders Sletvold Moe.

Offentlig konst kan bidra till att ge en plats en identitet och skapa inspirerande miljöer. Som statlig myndighet såg Fortifikationsverket och Militärhögskolan möjligheten att ansöka om samverkan med Statens konstråd för en platsspecifik konstnärlig gestaltning på vid Dianeberg.

Man i blå jacka och kvinna i militäruniform i blått.

Konstnären Anders Sletvold Moe och Julia Svahn kadett på Militärhögskolan Karlberg under invigningen. Foto: Fortifikationsverket.

 

Under invigningen hälsades besökarna välkomna av Fortifikationsverkets projektledare Pär, ett samtal genomfördes mellan Statens konstråds curator Marianne Jonsson och konstnären själv. Avslutningsvis höll ställföreträdande Förbandschef Johan Martinsson ett tal om konstens betydelse på Karlberg.

Ca femton personer som står längs ett stängsel och lyssnar på två personer som står framför och talar.

De inbjudna gästerna lyssnar till samtalet som genomfördes mitt i konstverket. Foto: Fortifikationsverket.