Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Jacob Henriksson är ny ekonomidirektör på Fortifikationsverket

Fortifikationsverket har rekryterat Jacob Henriksson som ekonomidirektör med ansvar för myndighetens ekonomi, it, upphandling, servicecenter och administration. Jacob leder avdelningen för verksamhetsstöd och ingår i Fortifikationsverkets ledningsgrupp.

Fortifikationsverket äger och förvaltar försvarsfastigheter. Beståndet är ett av landets största och innehåller kontors- och utbildningslokaler, flygplatser, hamnar och förråd samt övnings- och skjutfält över hela Sverige.

– Verksamhetens inriktning och bredd och är imponerande. Just nu ökar Fortifikationsverkets aktivitet och det ställer krav på effektiv styrning och uppföljning som i förlängningen bidrar till ökad försvarsförmåga. Uppdraget att hålla hög kvalitet både i fred och vid höjd beredskap är viktigt och speciellt, säger Jacob Henriksson.

Jacob har en masterexamen från Handelshögskolan i Stockholm och en bred erfarenhet av ekonomi- och verksamhetsstyrning i offentlig verksamhet, senast som ekonomichef på Skolinspektionen. Han har även haft ledande positioner inom Skatteverket, Stockholms stad, Exportkreditnämnden och Konkurrensverket.

– Jacob är varmt välkommen till oss och jag ser fram emot att tillsammans med hela organisationen dra nytta av hans gedigna kompetens och erfarenhet inom styrning, ekonomi och ledarskap, säger Fortifikationsverkets generaldirektör Maria Bredberg Pettersson.

Jacob Henriksson ersätter tidigare ekonomidirektör Helena Andersson som övergår till en roll som strategisk rådgivare på Fortifikationsverket.