Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Jan Kinnander är ny utvecklingsdirektör

Den 1 oktober tillträdde Jan Kinnander sin tjänst som utvecklingsdirektör och avdelningschef för avdelningen utveckling- och verksamhetsstöd på Fortifikationsverket. Jan kommer att ingå i Fortifikationsverkets ledningsgrupp.

Man i vit uniformsskjorta med armarna i kors.

Jan Kinnander. Foto: Försvarsmakten.

Kinnander har mer än 30 års erfarenhet från Försvarsmakten och har arbetat med såväl operativ som strategisk verksamhet inom olika områden. Han har arbetat i marinen, inom Försvarsmaktens materiel-och logistikförsörjning och i den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, MUST.

– Fortifikationsverket är i ett spännande skede där hela försvaret ska växa ordentligt, säger Jan. Det är ju roligare att arbeta med en verksamhet i tillväxt, men vi ska påminna oss att det sker mot en allvarlig bakgrund. Säkerhetsläget i Europa är sämre än på mycket länge och det påverkar naturligtvis också Sverige. Så med tillväxten som mål behöver vi hitta sätt att arbeta snabbare och effektivare tillsammans. Det gäller både mellan och inom de olika myndigheterna i totalförsvaret för att gemensamt bygga ökad försvarsförmåga.

– Själv hoppas jag kunna bidra till att myndigheterna kommer närmare varandra och arbetar ännu bättre tillsammans för att lösa uppdraget att stärka försvaret. Samverkansfrågor ligger mig varmt om hjärtat så jag hoppas kunna jobba med sådana frågor både internt och externt, avslutar Jan.

– Jan är varmt välkommen till Fortifikationsverket och jag är otroligt glad över att vi får en sådan kraft till Fortifikationsverket. Jan är en erfaren chef med en gedigen kompetens och bakgrund inom Försvarsmakten. I det osäkra omvärldsläget uppskattar jag extra den kunskap han tar med sig in i vårt utvecklings- och ledningsarbete, säger Maria Bredberg Pettersson, generaldirektör.

Jan Kinnander är kommendör och har tillträtt en visstidsanställning enligt avtal med Försvarsmakten om yrkesofficer i annan myndighet, så kallad YAM. Anställningen sträcker sig över tre år med möjlighet till förlängning.