Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Maria Bredberg Pettersson blir Fortifikationsverkets nya GD

Regeringen har i dag utsett Maria Bredberg Pettersson till Fortifikationsverkets nya generaldirektör. Maria har varit medlem i myndighetens styrelse sedan 2014. Hon tillträder den 9 april 2018.

– Jag är glad och hedrad att få ta över stafettpinnen från Urban, säger Maria. Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an uppdraget att leda Fortifikationsverkets samhällsviktiga verksamhet, att bidra till att öka försvarsförmågan och bygga ett starkt totalförsvar. Jag ser fram emot att göra det tillsammans med de kunniga och engagerade medarbetarna i Eskilstuna och runt om i landet.

 

– Maria har en mycket gedigen CV med relevans för uppdraget. Hennes långa erfarenhet i chefs- och ledarbefattningar inom statliga myndigheter gör henne mycket lämplig som GD, säger statssekreterare Ulf Holm. Hon är också väl bekant med myndighetens verksamhet efter att ha suttit i styrelsen sedan 2014.

 

Maria Bredberg Pettersson kommer närmast från en befattning på Rikspolischefens kansli vid Polismyndigheten.

Här kan du läsa regeringens pressmeddelande.