Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Nu är nyckeln till utbildningshallen på Revingehed överlämnad

Den 5 oktober lämnade representanter från Fortifikationsverket över nyckeln till den nya utbildningshallen och nya skärmtaket på Södra skånska regementet (P7) till regementschefen överste Lennart Widerström.

När nyckeln lämnats över invigdes hallen med att överste Widerström beordrade att portarna skulle öppnas och fyra stridsfordon kördes in.

Nyckeln lämnades över till regementschefen överste Lennart Widerström. Foto: Felix Sundbäck, Försvarsmakten.

Fördubblad utbildningskapacitet

Bygget av den nya utbildningshallen är en del av den största infrastruktursatsningen på Södra skånska regementet P 7 sedan 1980-talet. Projektet har innefattat självautbildningshallen och skärmtak med omgivande ytor.

Utbildningshallen är specialbyggd för att utbilda stridsfordonsbesättningar och innebär en dubblering av regementets nuvarande kapacitet att utbilda värnpliktiga, anställda soldater och personal i Hemvärnet.

– På många ställen i landet arbetar vi på Fortifikationsverket intensivt med att skapa förutsättningar för ökad försvarsförmåga och Försvarsmaktens tillväxt. Utbildningshallen vi ser här på Revinge är ett gott exempel på det. Mycket har hänt sedan första spadtaget togs i november 2019 och det är en mycket bra dag för Fortifikationsverket nu när vi får möjlighet att lämna över den här nyckeln till Försvarsmakten och P 7, säger Ulf Håkansson t.f. avdelningschef för projektavdelningen.

Foto: Felix Sundbäck, Försvarsmakten.