Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Nu bygger vi garnison på Tofta!

I solsken och bitande kyla togs det första spadtaget för garnisonsbygget på Tofta. Nu påbörjas arbetet med att skapa en modern funktionell och effektiv arbetsplats på Tofta övnings- och skjutfält.

Det blir motorområde, verkstäder, kontorslokaler, motionshall, repövningsläger och vakt. Totalt handlar det om 30 000 kvm varm- och kallyta och cirka 130 000 kvm hårdgjorda ytor. Ett stort område som växer fram i etapper där den sista beräknas vara klar 2020. Hänsyn till miljö och kultur har tagits i bygget, som blir Fortifikationsverkets modernaste.

– Vi börjar inte i dag, men det är i dag vi säger äntligen. Efter många förberedelser är det dags för oss att gå från provisorium till en långsiktig lösning för Försvarsmaktens verksamhet på Tofta. Fortifikationsverket planerar, bygger och driftar den nya moderna garnisonen som blir resultatet av ett gott samarbete mellan oss, Försvarsmakten, Försvarets Materielverk (FMV), Länsstyrelsen och Region Gotland, sa Fortifikationsverkets generaldirektör Urban Karlström.

Regionfullmäktiges ordförande Bo Björkman var också på plats och välkomnade etableringen som utvecklande och positivt för hela Gotland.

Tofta

Ett gott samarbete skapar den nya garnisonen. Första spadtaget togs (från vänster) av Jörgen Andersson, distriktschef Skanska; FMV:s chef för SPL Logistik överste Gustaf Fahl; Fortifikationsverkets generaldirektör Urban Karlström; Försvarsmaktens C Prod generallöjtnant Johan Svensson; vice korpral Filip Larsson samt Stanley Englund, distriktschef Peab.