Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Ny förläggningsbyggnad planeras i Revingehed

Planering och projektering pågår för en ny förläggningsbyggnad i Revingehed. Det är Södra skånska regementet P 7 som växer och behöver nya lokaler.

Den färdiga förläggningsbyggnaden blir cirka 6 000 kvadratmeter med sovsalar för värnpliktiga, dusch- och toalettutrymmen, grupprum, lektionssal, kontorsplatser, förråd, omklädningsrum och torkrum.

– Förläggningsbyggnaden är en förutsättning för vår planerade tillväxt där vi ska utbilda fler värnpliktiga och den sänder en tydlig signal att det nu satsas på Försvarsmakten i Revingehed, säger överste Bo Stennabb, chef Södra skånska regementet.

I projektet samarbetar Fortifikationsverket med NCC som har totalentreprenad. Beräknad byggstart är efter sommaren 2020 och byggtiden är cirka två år.

– Planerna har pågått under en tid och vi ser fram emot att nu komma igång med det här projektet som innebär ytterligare ett steg i Fortifikationsverkets pågående arbete med att stötta Försvarsmaktens tillväxt och därmed ökade behov av infrastruktur, säger Fortifikationsverkets projektledare Ann Danielsson.

Förläggningsbyggnaden är en del av en större satsning på flexibla, moderna och miljöanpassade förutsättningar för Södra skånska regementet i Revingehed, sedan en tid pågår till exempel också uppförande av en ny utbildningshall som ska stå klar sommaren 2021.