Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Ny webbplats visar karriärmöjligheter inom försvarssektorn

Fortifikationsverket har tillsammans med Försvarsmakten, Försvarets materielverk och SOFF (Säkerhets- och försvarsföretagen) skapat webbplatsen Försvarskarriär. Där får den som är intresserade av att arbeta inom försvarssektorn veta mer om hur man genom olika karriärval kan vara med och försvara Sverige.

På webbplatsen lyfter man gemensamt fram det kompetensbehov och de möjligheter som finns inom försvarssektorn.

– Fortifikationsverket är liksom många andra aktörer i försvarssektorn i starkt tillväxt. En orolig omvärld kräver ökade satsningar på totalförsvaret och som en av Sveriges största fastighetsägare förser vi Försvarsmakten och andra partner med ändamålsenliga fastigheter. Den gemensamma webbplatsen Försvarskarriär stödjer vår långsiktiga kompetensförsörjning och vi vill med den visa att Fortifikationsverket är ett intressant alternativ med spännande och utmanande uppdrag för den som vill bidra till ökad försvarsförmåga, säger Per-Olof Stålesjö, HR- och kommunikationsdirektör på Fortifikationsverket.

Plattformen lanserades den 26 november 2020 och kommer löpande att fyllas på med berättelser från olika medarbetare och med information om lediga tjänster i olika delar av sektorn. Försvarskarriär finns även på Facebook och LinkedIn.

– Styrkan i Försvarskarriär är att vi som sektor samarbetar istället för att synas var för sig. Från Försvarsmakten vill vi förutom att visa våra heltidskarriärer civilt som militärt också lyfta fram möjligheten som finns att tjänstgöra deltid inom Försvarsmakten samtidigt som du har en annan civil karriär och huvudsysselsättning. Vi ser även att vi tillsammans kan nå målgrupper som tidigare kanske inte sett försvarssektorn som en självklar arbetsgivare, säger Klas Eksell, Försvarsmaktens personaldirektör.

Träffa våra medarbetare och hitta Fortifikationsverkets lediga tjänster även under Jobba hos oss.