Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Organisationsförändring med fokus på styrning och kund

För att ge bättre förutsättningar för en sammanhållen styrning och uppföljning samt tydligare fokus på kund och fastighetsägarfrågor genomförs en organisationsförändring på Fortifikationsverket. Förändringen träder i kraft den 1 mars 2019.

Generaldirektör Maria Bredberg-Pettersson:

– Jag har känt att vi har ett behov av en mer sammanhållen styrning och uppföljning samt ett tydligare fokus på kund- och fastighetsägarfrågor. Det är en följd av det försämrade omvärldsläget som gör att vi behöver vara mer snabbfotade och på tå för att möta kundernas krav och behov. Min förhoppning är att den förändrade organisationen bidrar till att skapa förutsättningar för det och det känns väldigt bra.

Från den 1 mars ersätts strategiska avdelningen och GD-stab med en ledningsstab och en kund- och fastighetsstab.

Ledningsstaben
I Ledningsstaben samlas den övergripande verksamhets- och ekonomistyrningen. Staben ska ansvara för de olika ledningssystemen, totalförsvars- och krisberedskapsfrågor samt samordna kontakter med och rapporter till bland annat regeringskansliet, revisorer och styrelse.

Kund- och fastighetsstaben
Kund- och fastighetsstaben ansvarar för styrning av kund- och fastighetsägararbetet.
Staben ska ansvara för centrala kundkontakter och överenskommelser, strategisk fastighetsplanering och att säkerställa fastighetsbeståndets utveckling.