Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Per-Olof Stålesjö är ny HR- och kommunikationsdirektör på Fortifikationsverket

Fortifikationsverket har rekryterat Per-Olof Stålesjö som ansvarig för HR- och kommunikationsavdelningen. Han ingår även i myndighetens ledningsgrupp.

Fortifikationsverket äger och förvaltar försvarsfastigheter. Beståndet är ett av landets största och innehåller kontors- och utbildningslokaler, flygplatser, hamnar och förråd samt övnings- och skjutfält över hela Sverige.

– Fortifikationsverkets uppdrag ligger i tiden med en orolig omvärld och ökat fokus på försvaret, inte minst när det gäller utvecklingen av Sveriges totalförsvar. Genom åren har min kunskap och mitt intresse för säkerhetsfrågor kopplat till omvärldens utveckling ökat och det tar jag med mig in i min nya roll. Fortifikationsverket ser till att försvaret har väl fungerande mark, anläggningar och lokaler för sin verksamhet och det kräver en organisation med gott ledarskap, väl sammansatt kompetens och stor geografisk spridning, säger Per-Olof Stålesjö.

Per-Olof har examen från Socialhögskolan Göteborg samt en MBA från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Han har en bred erfarenhet inom HR och kommunikation, bland annat genom ledande positioner på Försvarsmakten, Sandvik och Ericsson. Närmast kommer Per-Olof från egen konsultverksamhet med uppdraget interim HR-direktör på SAS AB.

– Jag är mycket glad att kunna hälsa Per-Olof välkommen till oss. Efterfrågan på Fortifikationsverkets erfarenhet och kunnande inom fastighet och fortifikation ökar stadigt, vilket gör kompetensförsörjningen till en av våra viktigaste frågor framöver. Per-Olof kommer med sin bakgrund starkt bidra till vårt fortsatta arbete med den utmaningen, säger Maria Bredberg Pettersson, generaldirektör på Fortifikationsverket.