Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Stor konst på Revingehed

I konstverket ”Broken Kilometer” enas naturvård och konst. Förutom en vacker syn från ovan bidrar strängarna till att öppna upp sandig mark där växter och djur kan trivas.

Sand Life Skåne avslutas med ett riktigt praktverk. Länsstyrelsen Skåne har med hjälp av föreningen ARNA, konstnären Kevin Benham och Fortifikationsverket skapat stor konst med verket ”Broken Kilometer”. Förutom en vacker syn från ovan bidrar strängarna till att öppna upp sandig mark där växter och djur kan trivas. Konst och naturvård enas.

– Sand Life-projektet har pågått i fem år och vi har haft ett tätt och bra samarbete med Länsstyrelsen. Broken Kilometer blev ett kul avslut där vi för första gången fick skapa regelbundna sandblottor som är till för att synas. I vanliga fall ska de smälta in på ett naturligt sätt i landskapet, berättar Bengt, fastighetstekniker på Fortfikationsverket.

Läs mer om ARNA och konstprojektet:
http://www.arna.nu/broken_kilometer.html

Sandlife

Om Sand Life

Sand Life är ett projekt som ska restaurera det en gång så myllrande växt- och djurlivet i de sydsvenska sandmarkerna. Igenväxta Natura 2000-områden på sandig mark i Skåne, Halland och på Öland ska öppnas upp så att det blir tillgängligare för såväl allmänheten som sällsynta växter och djur. Det är EU som bekostat schaktningarna i fält som gjorts av Länsstyrelsen i Skåne. Så utan Sand Life inga brutna kilometer på Revingefältet.

Läs mer om Sand Life:

http://sandlife.se