Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Strategisk utblick om totalförsvarets tillväxt

FOI – Totalförsvarets forskningsinstitut har lanserat den åttonde utgåvan av sin framåtblickande samlingsrapport Strategisk utblick. Rapporten innehåller högaktuell forskning om totalförsvaret och Fortifikationsverket bidrar med avsnittet ”Så kan vi skydda Sveriges säkerhetskänsliga IT-tjänster”.

Utvecklingen av Sveriges totalförsvar är en central uppgift för samhället och nödvändigt för att förbereda landet för olika störningar, konflikter och ytterst krig. För att kunna skapa ett ändamålsenligt totalförsvar krävs djupa kunskaper inom flera olika områden, som försvars- och säkerhetspolitik, krisberedskap, militär teknik, samhällskritisk infrastruktur, informationssäkerhet och skydd mot farliga ämnen. Rapporten Strategisk utblick belyser dessa områden och Fortifikationsverkets bidrag fokuserar på infrastruktur och resonerar om hur man kan lösa myndigheters samlade behov av fysiskt skyddade datacenter.

Ta del av hela Strategisk utblick på FOI:s webbplats.