Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Tillfälligt stopp för rullbanan i Karlsborg

Regeringen har beslutat att tillfälligt stoppa arbetena med dränering i anslutning till rullbanan vid Karlsborgs flygplats.

Försvarets verksamheter i centrala Karlsborg bedrivs på fästnings- och flottiljområdet.
Från våren 2019 och cirka fyra år framåt planerar Fortifikationsverket att utföra omfattande arbeten på flottiljområdet. Flygplatsens landningsbana förstärks med utbyte av bankantsdränering, elinstallationer, nya flygplatsljus, med mera.

Nu har Regeringen beslutat att tillfälligt stoppa arbetena med dränering i anslutning till rullbanan vid Karlsborgs flygplats.

Så här säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin i ett pressmeddelande:

− Regeringen är angelägen om att det finns ett bättre kunskapsunderlag om de eventuella riskerna innan ett dräneringsarbete kan inledas.

Fortifikationsverkets chefsjurist Caroline Wall kommenterar regeringens beslut så här:

– Vi har inte fått själva beslutet än utan bara sett pressmeddelandet. Vi får läsa beslutet och avvakta regeringens vidare prövning. Helt klart innebär detta förseningar för vårt projekt som handlar om att skapa en fungerande och hållbar flygplats i Karlsborg.

I en tidigare artikel skriver vi mer om miljöaspekterna kring projektet vid Karlsborgs flygplats.

Klicka här och läs artikeln