Fortifikationsverkets logotyp och symbol
  • Talande webb
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen
Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

SUA-1

Fortifikationsverket upphandlar varor, tjänster och entreprenader. Ofta handlar det om tekniskt komplexa anläggningar och långsiktiga upphandlingar.

SUA-1

Fortifikationsverket har möjlighet att ingå ett säkerhetsskyddsavtal i nivå 1 med företag vid behov. Detta för att kunna hantera och förvara skyddsvärd information på ett säkert sätt i företagets egna lokaler.

Om ni som företag är involverade i ett projekt där säkerhetsskyddsavtal i nivå 1 är aktuellt kommer följande att ske:

  • Fortifikationsverkets säkerhetsenhet tar kontakt med säkerhetsansvarig inom företaget och bokar in ett datum för när kontroll av företagets lokaler ska ske. I samband med detta får även säkerhetsansvarig inom företaget en lista över dokumentation som företaget ska sammanställa inför kontrollen.
  • Fortifikationsverkets säkerhetsenhet genomför en kontroll av företagets lokaler tillsammans med säkerhetsansvarig inom företaget.
  • Kontrollen syftar till att Fortifikationsverkets säkerhetsenhet ska få en uppfattning om vilka åtgärder företaget behöver vidta för att bli godkända och få hantera och förvara skyddsvärd information på ett säkert sätt i företagets lokaler.
  • Efter genomförd kontroll kommer Fortifikationsverkets säkerhetsenhet att framställa ett protokoll. Protokollet innehåller en lista över åtgärder som företaget behöver vidta för att bli godkända för få hantera och förvara skyddsvärda handlingar i sina egna lokaler.
  • När företaget genomfört samtliga åtgärder ska Fortifikationsverkets säkerhetsenhet kontaktas och tid för en ny kontroll ska bokas in. Efter detta kommer företaget få ett beslut från säkerhetsenheten där det framgår att företaget är godkänt.