Gå till innehåll

Fortifikationsverket bygger utbildningshall i Halmstad

Datorrenderad skiss över envåningsbyggnad med stora garagedörrar i flera flyglar.

Skiss: Fortifikationsverket/sandellsandberg – Part of Afry.

Det är nu klart att Fortifikationsverket kan gå vidare med den planerade etableringen av en utbildningshall för luftvärnssystemet Patriot. Det meddelade regeringen på en pressträff tisdagen den 24 maj.

Hallen omfattar hela 20 000 kvm i en huskropp och placeras vid Galgberget, mellan regementsområdet och flottiljområdet på Halmstads garnison.

Bygget består av bland annat av utbildningshallar, materielunderhållshall, specialsalar för teori och simulatorutbildning, lektionssalar, samlingssal, kontor, omklädningsrum, teknikutrymmen, dagvattenhantering, rangerytor, vägar samt staket med grindar. I projektet tar vi hänsyn till miljö och hållbarhet, till exempel genom att uppföra byggnaden i tillämpbara delar med Miljöbyggnad Silver.

Investeringen uppgår till max 1,3 miljarder kronor och beräknas vara klar under andra kvartalet 2025.

Utbildningshallen är ytterligare ett exempel på en nybyggnation vi genomför för att möta Försvarsmaktens tillväxtbehov. Förberedelser har pågått under en längre tid och nu ökar vi tempot med att genomföra upphandlingar för att kunna sätta spaden i jorden andra kvartalet 2023, säger Fortifikationsverkets generaldirektör Maria Bredberg Pettersson.

Regeringens pressträff 24 maj Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 november 2023