Gå till innehåll

Fortifikationsverket inleder samarbete med Mälardalens Universitet (MDU)

Skydd- och anläggningsteknik är Fortifikationsverkets kärnkompetens och vår ambition är att bidra med kunskap och material i undervisningen inom högskoleingenjörsprogrammet i byggnadsteknik vid MDU.

Två personer mäter diametern på en betongcirkel de sitter på.

Foto: David Gribing.

Det känns väldigt roligt och på sikt kan samarbetet också hjälpa oss att få nya perspektiv och idéer till vår egna produktutveckling och design, säger Anders Elfving, gruppchef på Fortifikationsverket.

Anders Elfving har tillsammans med en intern arbetsgrupp haft några inledande möten med MDU.

Fortifikationsverket vill också hjälpa till med att ta fram enklare utvecklingsbehov för grupparbeten till utbildningsprogrammen inom Innovation och produktdesign.

Genom samarbetet hoppas vi också att studenterna får upp ögonen för Fortifikationsverket som en intressant framtida arbetsgivare.

Medverkar på MDU:s arbetsmarknadsmässa Högvarv

I februari anordnar Mälardalens Universitet arbetsmarknadsmässan Högvarv. Där kan arbetsgivare visa upp sin verksamhet och få kontakt med studenter och framtida anställda. Fortifikationsverket kommer i år att delta med monter och medarbetare på mässans båda datum: 6 februari i Eskilstuna och 8 februari i Västerås. Det ger oss en bra möjlighet att träffa studenterna och berätta om Fortifikationsverket, vad vårt uppdrag innebär och vad vi kan erbjuda.

Vi har nyligen anställt medarbetare med examen från MDU och den geografiska närheten möjliggör ett större rekryteringsunderlag. Men för att det ska lyckas måste vi synas för studenterna och det gör vi genom riktade utbildningssamarbeten och genom att delta på dessa event, säger Anders.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
20 februari 2024