Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Region Sydöst

I region Sydöst ligger Karlskrona som är huvudort för Sveriges Marinbas, Sjöstridsskolan, Första Ubåtsflottiljen och Tredje sjöstridsflottiljen. Här finns även Eksjö garnison som  är huvudort för Göta ingenjörregemente och i Ronneby finns vi på Kallinge flygplats.

Karlskrona

Karlskrona är huvudort för Sveriges Marinbas, Sjöstridsskolan, Första Ubåtsflottiljen och Tredje sjöstridsflottiljen. Här förvaltar Fortifikationsverket fastigheter på Örlogsbasen, Kungsholms fort och områden på Vedeby, Skönstavik, Kalmar, Öland, Nättraby, Ronneby och Aspö. Vi förvaltar också övnings- samt skjutfälten Kosta, Rosenholm och Torhamn samt Skärgårdsskjutfälten på Rollsö, Tjurkö, Sturkö och Bollöarna.

Eksjö garnison

Eksjö garnison är huvudort för Sveriges enda ingenjörsförband, Göta ingenjörregemente. Här finns också Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum. I Eksjö förvaltar vi övnings- och skjutfältet Ränneslätt samt Skillingaryd/Hagshult övnings-, skjut- och flygfält.

Ronneby

I Ronneby finns vi på Kallinge flygplats där Blekinge flygflottilj F17 och tredje helikopterskvadronen har sin verksamhet.

Andra kunder är bland annat Statens Fastighetsverk, Samhall, Luftfartsverket och Swedavia.

Medarbetare

Medarbetarna på våra distrikt i Eksjö, Ronneby och Karlskrona (inre och yttre), sköter regionens fastighetsdrift. Inom hela regionen arbetar drygt 60 medarbetare som drifttekniker, fastighetstekniker, driftchefer, fastighetsingenjörer och förvaltningsassistenter. Anders Kumlin är regionchef.

Fastighetsbestånd

Cirka 540 000 kvm byggnader
Cirka 11 000 ha mark

Kulturarv

I Karlskrona finns en tredjedel av av Fortifikationsverkets kulturminnesmärkta bestånd. Merparten finns inom Örlogshamnen och Karlskrona och några finns på Öland. Örlogsstaden Karlskrona finns sedan 1998 med på Unescos lista över världsarv. Underhållsplanering och byggnadsvård är naturligtvis särskilt viktigt för det här området.