Gå till innehåll

Förmåner

Du som jobbar hos oss har en samhällsviktig uppgift. Du är en viktig del i att stärka Sveriges totalförsvar och vi vill att du ska ha en bra balans mellan arbetsliv och fritid. Läs mer om vad vi erbjuder dig som jobbar på Fortifikationsverket.

Flexibel arbetstid och semester

Vi har säsongsvarierad arbetstid för tjänstemän och erbjuder flexibel arbetstid. Du har också rätt till längre semester än hos de flesta andra arbetsgivare.

  • Du som är upp till 29 år har 28 betalda semesterdagar
  • Du som är 30 år eller äldre har 31 betalda semesterdagar
  • Du som är 40 år eller äldre har 35 betalda semesterdagar

Motion, friskvård och lopp

Vår önskan är att du ska må bra både på och utanför jobbet. Därför erbjuder vi alla medarbetare ett friskvårdsbidrag på 4000 kronor per år. Du har dessutom möjlighet till en friskvårdstimme i veckan under arbetstid. Tycker du om att delta i olika lopp finns även möjlighet att få viss ersättning för det.

Sex leriga personer är på ett podium och gör segergester med armarna.

Medarbetare från Fortifikationsverket efter hinderbaneloppet Toughest.

För dig som är eller blir förälder

Vi vill att föräldrar som jobbar på Fortifikationsverket ska kunna känna att de får ihop vardagspusslet och familjelivet. För att underlätta din föräldraledighet betalar Fortifikationsverket en kompletterande ersättning till den ersättning du får från Försäkringskassan, så att du får cirka 90 procent av din lön under större delen av föräldraledigheten. Du har även möjlighet att arbeta deltid tills ditt barn har fyllt 12 år.

Om du blir sjuk

Alla våra medarbetare får kompletterande ersättning om de blir sjuka. Vi betalar också viss ersättning för läkarvård och läkemedel som ingår i högkostnadsskyddet. Fortifikationsverket betalar ersättning upp till högkostnadsgränsen.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2 april 2024