Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Press

Här finns information och materiel för dig som är journalist.

Kontakt

Presstelefon: 010-44 44 333
E-post: info@fortifikationsverket.se

Johanna Holst
Pressekreterare
E-post: johanna.holst@fortifikationsverket.se
Telefon: 010-44 44 262
Mobil: 076-12 63 782

 

Aktuellt

20 juli, 2020

Tillväxt ger utmaningar och nytt liv för Kungsholms fort

Försvarsmakten växer. Det betyder nya utmaningar för Fortifikationsverket – och nytt liv för 340-åriga Kungsholms fort. Kungsholms fort är inte bara ett statligt byggnadsminne och en del av världsarvet. Det är också den försvarsanläggning som varit bemannad under längst tid – i hela världen. I september flyttar cirka 250 nya rekryter in, då ska allt vara klart.

13 juli, 2020

Kungsholms fort - en bit svensk försvarshistoria

”Där är bästa platsen att försvara oss mot dansken”, sa kung Karl XI för ungefär 340 år sen och pekade mot en ö vid det södra inloppet i Karlskronas skärgård. Här började Kungsholms fort byggas år 1680. Sedan dess har det varit bemannat och är idag ett statligt byggnadsminne. Men vägen har inte varit spikrak.

Till: Aktuellt arkiv

Bilder

Vi är en av Sveriges största fastighetsägare och förvaltar mark och en stor variation av byggnader. Här finns ett urval av bilder som är fria att publicera. Ange alltid Fortifikationsverket som fotograf. Kontakta oss om du är i behov av andra bilder.

Till: Bilder

Publikationer

Här hittar du vår årsredovisning, tidskriften Öppet hus, intressant information om våra kulturhistoriska byggnader och andra publikationer från oss.

Till: Publikationer

Instagram