Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Så här fungerar skriftliga anbud

Här kan läsa om processen med skriftliga anbud på försäljningar.

 1. Annonsering sker på myndighetens webbplats och i lämpliga medier samt utskick till prenumeranter med matchande urval utifrån bevakningar på Mina sidor.
 2. Datum för visning av objektet anges i annonsen och på myndighetens webbplats.
 3. Spekulanter skickar in ett undertecknat skriftligt anbud preciserat i kronor. Villkorade bud accepteras ej. Anbud tas emot via brev eller e-post. Märk kuvertet med ”ANBUD” och skicka till adressen:
  Fortifikationsverket
  Fastighetsutvecklingsenheten
  631 89 Eskilstuna

  Den som skickar in anbud via e-post ska använda vår anbudsblankett som du hittar längst ner på denna sida. Blanketten ska vara underskriven, skannad och bifogad som bilaga i e-postmeddelandet. Anbudet skickas till e-postadress: fortv@fortifikationsverket.se

 4.  Nästkommande vardag efter sista anbudsdag öppnas inkomna anbud och nedtecknas av två personer.
 5. Enligt försäljningsförordningen ska Fortifikationsverket se till att försäljningen genomförs på affärsmässiga villkor. Det är därför möjligt att Fortifikationsverket efter anbudstidens utgång tar kontakt med dem som gett de högsta anbuden för att ge dem möjlighet att delta i fortsatta förhandlingar.
 6. Efter sista anbudsdag redovisas objektet under reserverade objekt. Objektet publiceras under sålda objekt när köpekontraktet är påtecknat och köpeskillingen är erlagd.

Försäljningsförordningen