Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Region Sydväst

Fortifikationsverkets region Sydväst innefattar Halmstad, Göteborg och Revingehed i Södra Skåne. I regionen finns bland annat Förvarsmaktens tekniska högskola, Luftvärnsregementet och Militärhögskolan, Älvsborgs amfibieregemente Amf 4 och Marinbasens läger i Skredsvik och Södra skånska regemente P 7.

Halmstad

Halmstad är huvudort för Förvarsmaktens tekniska högskola, Luftvärnsregementet och Militärhögskolan. Vi förvaltar fastigheterna inne på Regements- och flottiljområdet och vi äger och förvaltar också mark på närövningsfält och våra övnings- och skjutfält Nyårsåsen, Ringenäs och Mästocka.

Göteborg

Inom Göteborgs förvaltningsområde har vi hand om Älvsborgs amfibieregemente Amf 4 Käringbergets hamn- och garnisonsområde, Tånguddens hamn, Marinbasens läger i Skredsvik, Säve skjutbana, skjutfälten Bulid, Bråt, Sisjön, samt skärgårdsskjutfält på bland annat Känsö. Försvarsmaktens verksamhet på orten omfattar bland annat Försvarsmedicinskt centrum, Marinbasen och Försvarsmaktens logistik.

Revingehed

I Revingehed har Södra skånska regementet utbildningsverksamhet i markstrid från pansarfordon. Vi förvaltar övningsfälten i Revingehed, Björka, Norra Åsum, Önnarp, Husie samt skjutfälten Ravlunda, Rinkaby och Kabusa. Vi har också arrendatorer som låter sina djur beta på fälten när dessa inte används av Försvarsmakten. Att hålla fälten öppna med betesdjur i stället för maskiner bidrar till att bevara den biologiska mångfalden. Läs mer om exemplet Revingehed.

Andra kunder i regionen är Försvarets materielverk, Halmstads kommun, Polisen, Kustbevakningen, Sjöfartsverket, Havs- och vattenmyndigheten, Lunds universitet och Vattenfall.

Medarbetare

Medarbetarna på våra distrikt i Göteborg, Halmstad, Revinge och yttre Skåne, sköter regionens fastighetsdrift. Inom hela regionen arbetar cirka 65 medarbetare som drifttekniker, fastighetstekniker, driftchefer, fastighetsingenjörer och förvaltningsassistenter. Regionchef är Malena Andersson.

Fastighetsbestånd

Cirka 510 000 kvm byggnader
Cirka 20 000 ha mark