Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Pågående byggentreprenader

Här läser du om några pågående projekt där vi har upphandlat entreprenader.

Ny skjutbana på Tofta

Arbetet med en ny garnison på Tofta på Gotland fortsätter bland annat genom upprättandet av en ny skjutbana och en målverkstad där målen man skjuter på tas om hand.

Militärhögskolan Karlberg


Karlbergs slott. Foto: Sara Krüger.

Försvarsmakten befinner sig i tillväxt och satsar på officersutbildningen på Militärhögskolan Karlberg för att på sikt öka sin operativa effekt. För det krävs det infrastrukturella utbyggnader på området och det sker i samarbete med Fortifikationsverket. Många av byggnaderna på området är gamla och i stort behov av renovering. Just nu renoveras bland annat Kadettflygeln på Karlbergs slott.

Nytt liv i Kalixfors

I samband med stadsomvandlingen i Kiruna planerar LKAB fastighet att bygga bostadshus där Försvarsmakten idag har sina lokaler. Försvarsmakten flyttar därmed verksamhet till Kalixfors som ligger cirka en mil söder om Kiruna. En viktig byggnad som nu ska få nytt liv igen är Försvarsmaktens Försörjningssektion (tidigare kallad Servicepunkt). Byggnaden är ett förråd för att kunna hantera material i bruk och det material som behöver finnas i just ett förråd.

Ny kombitvätthall och renoveringar

I Luleå bygger vi bland annat en ny kombitvätthall för Försvarsmaktens fordon och i Karlskrona genomförs just nu ett antal renoveringar i olika byggnader.

Nytt renstängsel i Vidsel

I Vidsel byts ett renstängsel ut och varje år behöver vissa sträckor repareras efter framfarten av till exempel laviner, stormfälld skog eller efter att älg och björn har rivit ner det. Både stängsel och stolpar åldras och på vissa sträckor har det höjts på grund av för mycket snö så att renarna bara kan kliva över det.
Renstängslet kom till i slutet 50-talet genom ett så kallat ”Kungabrev” som angav att ett renstängsel skulle uppföras mellan de tre samebyar som har sina betesmarker i provområdet.

Ny förläggningsbyggnad i Revinge

I Revinge pågår bland annat ett stort projekt med en helt ny förläggningsbyggnad.

Byte av ledningar, tak, nya lokaler och förråd

I Boden utförs bland annat åtgärder på tak.

I anslutning till flygledartornet i Ronneby uppförs nya lokaler för väderfunktionen.

Ett nytt förråd byggs i Eksjö och i Enköping bygger vi om hygienutrymmen och uppför temporära lokaler åt arméstaben. Även på västkusten i Skredsvik byggs ett nytt förråd.

Navigationsimulatorhall

På Amfibieregementet Berga, strax utanför Stockholm, utför vi byte av bunkringsledning och utbyggnad samt anpassning av vacuumanläggning. Det görs också anpassningar för navigationsimulatorhall.