Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer
Fortifikationsverkets symbol
Ikon för huvudnavigationen

Fortifikation

Fortifikationsverket har regeringens uppdrag att bedriva fortifikatoriskt utvecklingsarbete så att kompetensen för det svenska samhällets behov inom skydds- och anläggningsteknik säkerställs och utvecklas. För att klara den uppgiften ser vi till att vi har hög kompetens inom hela fortifikationsområdet. Vi vet vad som krävs för att skydda Försvarsmaktens, försvarsfamiljens och civila myndigheters säkerhetskänsliga verksamheter.

Vårt bidrag till det militära och civila försvaret

Försvarsmaktens behov av fortifikatoriskt skydd har sin grund i att funktioner och system måste kunna skyddas mot militär vapenverkan högst upp på hotskalan. Utformningen av tekniska lösningar ska ha kvalificerat fysiskt skydd och klara av den extrema miljön som råder under krigstillstånd. Utformningen har sin grund i fortifikatorisk design.

För att ligga i framkant bedriver myndigheten utvecklingsarbete inom det fortifikatoriska området. Vi testar nya skyddslösningar mot olika former av sabotage, intrångsmetoder och former av vapenverkan. Vi ingår även i olika samarbetsforum där vår fortifikatoriska kompetens kommer till nytta och utvecklas.

 

Fastighetsförvaltning
Fortifikationsverkets fastighetsbestånd är brett – allt från enkla kallförråd till byggnadsminnen och högteknologiska, moderna byggnader.
Fastigheter till salu
Fortifikationsverket säljer och hyr ut fastigheter, mark och lokaler som inte längre används av våra kunder. När ett objekt är till salu lämnas det ut för anbudsgivning och säljs till högstbjudande oftast genom e-budgivning.