Gå till innehåll

Högvarv 2024

Vill du vara med och bidra till att stärka Sveriges försvarsförmåga samtidigt som du skriver ditt examensarbete? Nu erbjuder Fortifikationsverket dig att pitcha idéer till examensjobb som handlar om typbyggnader och AI-relaterade språkmodeller on prem. Träffa våra medarbetare på Högvarv i Eskilstuna och Västerås för att höra mer!

Vi är experter på fortifikation men vad är det?

Två personer inspektar tjocka kablar som är färsta i en betongplatta.

Foto: David Gribing

Grunden i vår verksamhet är fortifikation, det vill säga skydds- och anläggningsteknik. Vi har spetskompetens i att bygga säkra byggnader som kan stå emot komplexa hot. Vi tar fram robusta skyddslösningar mot allt från luftstötvåg och intrång till elektromagnetisk puls (EMP) och kemiska, biologiska, radiologiska och nukleära hot (CBRN). I och med det försämrade säkerhetsläget är det allt fler som vill ta del av våra expertkunskaper. Därför bidrar vi allt mer med vår fortifikatoriska kompetens och våra skyddslösningar, både till det militära och civila försvaret. Läs mer om fortifikation

Typbyggnader minskar ledtiderna och ökar försvarsförmågan

3D-modell av en byggnaden ligger på ett konferensbord. Flera personer sitter rund bordet.

Foto: Peter Malmrup.

För att uppnå en effektivare och mer kostnadseffektiv byggprocess med kortare ledtider har Fortifikationsverket, tillsammans med Försvarsmakten, tagit fram några typbyggnadsmodeller. Typbyggnader är generellt ritade och utformade standardbyggnader som kan byggas på flera platser. Just nu söker vi uppslag på examensarbeten inom typbyggnadsområdet. Möt våra medarbetare och prata mer på Högvarv i Eskilstuna och Västerås.

IT – en viktig del i att stärka Sveriges försvar

Tre personer står framför en datorskärm och diskuterar

Foto: Peter Malmrup

Fortifikationsverket är en del av det militära försvaret och det ställer höga säkerhetskrav på våra IT-lösningar. Vi befinner oss i en stark tillväxt i takt med att Sveriges försvar stärks. Det betyder att vi just nu genomgår en modernisering för att möta nya behov. Vi letar nu efter studenter som vill skriva examensjobb inom AI-relaterade språkmodeller on prem samt viss programmering inom exempelvis energimediaprogram. Vi har flera medarbetare från IT-enheten på plats på Högvarv i år.

Intresseanmälan

Under våra lediga jobb hittar du intresseanmälan för exjobb hos oss.

Fortifikationsverket ❤️ MDU = sant

Fortifikationsverket inledde 2023 ett samarbete med Mälardalens universitet (MDU). Syftet är att bidra med kunskap och material i undervisningen inom högskoleingenjörsprogrammet i byggnadsteknik vid MDU. Läs mer om samarbetet

Fortifikationsverket på Högvarv 2024

6 februari i Eskilstuna
8 februari i Västerås

Om Högvarv – MDU Länk till annan webbplats.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 februari 2024